Što je dijeta s vrlo niskim kalorijskim unosom?

Engleski izraz VLCD ("Very Low Calorie Diet") možemo prevesti kao dijeta s vrlo niskim unosom kalorija. Nupo dijeta koja se sastoji od šest Nupo dijetalnih obroka dnevno upravo je dijeta s vrlo niskim unosom kalorija. Zakonodavstvo je izrazito strogo i dosljedno na području dijete s vrlo niskim unosom kalorija te korisnicima osigurava 100% preporučenog unosa svih potrebnih vitamina, minerala i hranjivih tvari koje vaše tijelo treba svaki dan. Zakonski propisi nalažu unos između 450 i 800 kalorija dnevno u slučaju dijeta s vrlo niskim unosom kalorija.

Studije pokazuju da unos manji od 800 kcal dnevno omogućuje brz gubitak suvišnih kilograma pa smo ponosni da Nupo dijeta dnevno osigurava oko 700 kalorija raspoređenih kroz šest obroka.

Nupo dijetalni Shake-ovi i Nupo dijetalne Juhe pripadaju u kategoriju hrane za posebne prehrambene potrebe, a na potpuno zdrav i siguran način koriste se za regulaciju prekomjerne tjelesne mase i pretilosti. Prvenstveno ih koristite kao jedini izvor prehrane u vrlo niskokalorijskoj dijeti (<800 kcal), ili, a što je obrađeno u drugim poglavljima, u kombinaciji s ostalom zdravom prehranom.

Sa šest Nupo dijetalnih obroka na dan svoje ćete tijelo opskrbiti sa svime što mu je potrebno: ugljikohidratima, bjelančevinama, mastima, vlaknima te svim esencijalnim vitaminima i mineralima, u preporučenim dnevnim vrijednostima.

Nupo dijetalni obroci vrlo se lako pripremaju u Nupo shaker-u, a sve što Vam je potrebno za pripremu su 2,5-3 dcl vode i porcija Vašeg omiljenog Nupo dijetalnog okusa.

 

Nupo dijetalni Shake

borovnica/malina mango/vanilija jagoda kakao bijela kava
borovnica/malina mango/vanilija jagoda* kakao* bijela kava*Nupo dijetalne Juhe

povrće šparoge pikantna tajlandska piletina
povrće šparoge pikantna tajlandska piletina

 

Nupo Shaker

shaker
shaker

 


Svi okusi dolaze u pakiranju od 12 vrećica (12 porcija po 32 g).

Jedna vrećica Nupo dijetalnog okusa jedan je lagani, a punovrijedni Nupo obrok.

** dolaze i u pakiranju Value Pack (42 porcije po 32 g).